Daniel Pettersson: ”Revanschen kommer imorgon”

Daniel Pettersson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Portugal släppte aldrig in Sverige i matchen och sänkte stämningen innan huvudrundan hunnit ta fart. Efter en tuff förlust följde en tung natt där insatsen gick i repris för landslagsspelarna.

– Det var svårt att komma ner i varv, inte alls som vi hade tänkt oss. Helt enkelt ingen bra landskamp, säger Daniel Pettersson.

Hur var matchen på kanten?

– Lite fram och tillbaka. Ibland kom det lite lägen och lite kontringar. Annars kändes det som en blandning av allt.

Hur ser du på läget just nu?

– Vi måste vinna våra matcher, till att börja med på söndag.

Bakom den dystra resultatutvecklingen gör Daniel Pettersson sitt första mästerskap med massor av speltid på högerflanken.

— Jag har tagit ytterligare steg och fått stort förtroende från Kristjan, säger Magdeburgliraren som slipper Niclas Ekberg och Mattias Zachrissons skugga i EM.

Hur mycket har du kunnat göra av ditt?

– Försvaret har känts bra, som det har gjort hela hösten och jag har tagit med det här till mästerskapet. Annars har det väl varit bra stundtals har det varit bra, även om man alltid vill vinna alla matcher. I det stora hela är det okej debutmästerskap.

Möjligen kan ett nordiskt rivalmöte ändra på temperaturen i den svenska truppen.

Temat var iallafall tydligt dagen efter storförlusten. Blågult hoppas på en ny chans att erövra Malmö Arena och vill framförallt visa bättre kvaliteter mot Norge.

– Vi kommer att klara ut alla frågetecken. Vi måste göra en bättre landskamp, säger Pettersson.

– Revanschen kommer redan nu imorgon, fortsätter han.