Daniel Pettersson: ”Jag fick ett stort ansvar i dag”

Daniel Pettersson. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Sverige vann den avslutande matchen i huvudrundan och slog därmed ut Portugal ur VM. Daniel ”DP” Pettersson gjorde en lysande insats på högerkanten och stod för åtta mål. Efteråt var han nöjd och väldigt lugn.

De svenska spelarna visade sin uppskattning för Daniel Pettersson under matchen och efteråt hyllade de honom.

– Det var väldigt snällt sagt av dem, säger han i den mixade zonen när han får höra vad några av spelarna har sagt om honom.

– Jag hörde lite grann efter matchen och fick många ryggklappningar och så. Jag är en väldigt lugn person, jag gör mitt och försöker göra så mycket jag kan till laget. I dag fick jag ett stort ansvar på banan och jag är supernöjd med matchen, fortsätter han.

Daniel Pettersson gjorde åtta mål på åtta avslut och stod för en stark försvarsinsats mot ett Portugal som gav allt för att ta poäng – och därmed ta sig vidare.

– Jag fick många lägen och jag fick bra hjälp av mitt lag till segern i dag, säger han och hyllar sin lagkamrat, som också kommer från Eskilstuna, Eric Johansson. Sju mål blev det för honom.

– Han är en fantastisk skytt och han fortsätter att ta för sig, säger han.

Nu väntar kvartsfinal mot Danmark eller Egypten. Lagen möts i en avgörande match och ”DP” tror att Danmark vinner, vilket skulle betyda att Sverige får möta Egypten.

– Jag tror att det kommer att bli en otroligt tuff match. Men jag tror att danskarna, med stödet på läktarna tar det, säger han.

Sveriges kvartsfinal spelas i Tele2 Arena på onsdag.