Colombia fortsätter satsa – anställer spanjor som förbundskapten

Colombias förbundskapten Fernando Gonzalez tillsammans med Ramos Vergara, president i Colombias handbollsförbund. Foto: COC

Fernando González heter spanjoren som ska lyfta Colombias herrlandslag till nya höjder. På torsdagen presenterades han som ny förbundskapten av Colombias Olympiska Kommitté.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Colombia är en handbollsnation på uppgång med framgångar i IHF Trophy och med deltagande i flera regionala och internationella turneringar. Det andas optimism och nu ska herrlandslaget ta nästa kliv under ledning av en 40-årig spanjor.

Fernando González har nämligen presenterats som ny förbundskapten för herrlandslaget av Colombias Olympiska Kommitté. Han kommer från Santander och har gjort en lång resa till Colombia, på inte bara bokstavligt talat.

Det startade med en utbildning i fysisk aktivitet och idrott vid universitetet i Kantabrien med kompletteringar i psykologi och idrottspsykologi. Parallellt med de akademiska studierna gick han också tränarutbildning hos det spanska handbollsförbundet och tog första tränarjobbet 2008 som assisterande i damlaget Marina Park (eller AD Sagardia som är klubbens riktiga namn). De hade en fin säsong och avancerade till högstaligan där det blev två år innan de pendlade upp-och-ner i ligorna tills klubben gick i konkurs 2013.

Då hade Gonzalez redan lämnat. Han tog sommaren 2011 över BM Castro i spanska högstaligan på damsidan. Klubben hade det tufft och ramlade ur högstaligan 2012/13 även om det inte är bekräftat om Gonzalez fortfarande var i klubben. Det uppges av COC att spanjoren sedan hade en ledarroll i BM Sinfin men inte heller detta går att bekräfta trots gediget researcharbete.

Från 2015 fram till 2017 har han haft tränaruppdrag hos Al Jazira Club i Förenade Arabemiraten. Där ledde han klubben till ligaguld 2016 vilket också gav deltagande i Asiatiska Champions League. En finfin femteplats blev det där under Gonzalez ledning, även om uppgiften sedan kryddas till en tredjeplats av COC.

LÄNK: El español Fernando González, nuevo entrenador de la Selección Colombia de Balonmano

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here