Cindric och Karacic med i truppen mot Norge – med oklar status

Luka Cindric, Kroatien. Arkivbild. Foto: P Montigny

Båda de kroatiska niometerstjärnorna Luka Cindric och Igor Karacic har dragits med skadebekymmer inför EM-semin mot Norge ikväll. Men båda trollgubbarna är i alla fall uttagna i truppen mot våra skandinaviska grannar.

– Jag spelar med en fot om jag måste, sa Igor Karacic enligt 24Sata, efter han skadat foten i kryssmatchen mot Spanien, där han själv gjorde 10 mål i Luka Cindric frånvaro.

Luka Cindric stod helt över gruppfinalen mot Spanien och vilade även i mötet med Tjecken på grund av en lättare knäskada. Och nu är det oklart i vilken form de båda mittniorna kommer med till semifinalen mot Norge.

Kroatiens läkarteam medgav på gårdagens presskonferens att de båda spelarna fortfarande har känningar efter skadorna och att teamet ”hoppas” få ordning på problemen till matchen.

Spontant är känslan att det ska mycket till för att stoppa Cindric och Karacic från att beträda planen i jakt på landets efterlängtade och saknade EM-guld.

Men även Norge är sugna på landets första EM-guld, och mästerskapsguld överlag – och de står utan skadekänningar, berättade Christian Berge under gårdagens pressträff.