Chrintz om DP, rubriker och gigantiska egyptier

Valter Chrinz, Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Elva mål från Hampus Wanne i premiären och tolv mål från Lucas Pellas mot Chile. De svenska vänstersexorna har fått rubrikerna så här långt under VM. Men högersexorna då?
– De förtjänar att det snackas om dem. Om jag och DP fortsätter att sätta dit bollarna kommer kanske rubrikerna även om oss, säger en skrattande Valter Chrintz till Handbollskanalen.

Det är en, som vanligt, mycket avslappnad Valter Chrintz som Handbollskanalen pratar med dagen efter matchen. Han är glad över att han fick mer speltid mot Chile.

– Det är alltid roligt att spela och det var skönt att få komma in och känna på det lite. Jag tycker att jag tog chansen så gott jag kunde, säger Chrintz.

– Jag fick en bra start när jag gjorde mål på första läget från kanten och fick sen följa upp det med ett kontringsmål efter ”Palles” fina utkast. Sedan fick jag sno en boll och göra mål. Det gäller att göra det bästa av de minuterna man får på plan.

Det har varit mycket snack om de svenska vänstersexorna. Hampus Wanne briljerade i premiären och gjorde elva mål mot Nordmakedonien, något Lucas Pellas följde upp med tolv mål mot Chile.

– Det är inga konstigheter, de har båda varit fruktansvärt bra. Vi har två grymma vänstersexor. Sen tycker jag att vi är bra även på högersex. Jag kallar DP för mister 100 procent – han missar ju fan aldrig. För mig gäller det att ta chansen när jag får den.

– De förtjänar att det snackas om dem. Om jag och DP fortsätter att sätta dit bollarna kommer kanske rubrikerna även om oss, skrattar han.

Efter seger mot både Nordmakedonien och Chile väntar Sveriges tuffaste utmaning så här långt under VM – Egypten. Värdnationen har vunnit båda sina matcher stort och kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Sverige.

– De är ju absolut det bästa laget i den här gruppen. De är bra från nästan alla postioner, det är kanske på västersex som det sviker lite. Men det är ett jäkligt bra lag med många unga spelare som varit framgångsrika i ungdomsmästerskap.

– Men vi går alltid för att vinna. Vi har redan gått vidare till huvudrundan, men om vi skulle vinna mot Egypten är vi ett steg närmre kvartsfinal.

Chrintz har ställts mot flera av de egyptiska spelarna i ungdomsmästerskap och tycker att en spelare sticker ut: Hassan Kaddah. Den 205 centimeter långe vänsternian.

– Det känns ju snarare som att han är två och en halv meter lång, avslutar högersexan.