Brasilien vann derbyt mot Uruguay

Rogerio Moraes. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Brasilien hade inga problem med att besegra Uruguay, som har en bra bit kvar för att kunna hävda sig på den här nivån. På måndag väntar ännu en tuff uppgift för de ljusblåa när de ska ta sig an Sverige.

Med varsin förlust med sig från den första omgången vankades det sydamerikanskt derby mellan Brasilien och Uruguay i VM:s grupp C, där också Sverige huserar. Uruguay hade det kämpigt i öppningsmatchen mot Kap Verde och förlorade med åtta bollar.

Mot ärkerivalen Brasilien hängde de med ganska bra under de första tjugo minuterna. Precis som i den förra matchen öppnade målvakten, Felipe Gonzalez, med en rad fina räddningar. Tempot var emellanåt otroligt lågt men Brasilien kunde dra ifrån innan pausvilan. Behållningen i den första halvleken – som slutade med brasiliansk ledning (19–10) – var Rogerio Moraes backhandskott i krysset från linjen.

I den andra halvleken drog Brasilien ifrån och vann till slut med klara 35–24. Nu kan de se fram emot en plats i huvudrundan. Väl där kan nog det här brasilianska laget få det tufft.

Sverige möter Uruguay på måndag klockan 20:30. Matchen sänds i TV6.

Brasilien–Uruguay 35–24 (19–10)