Bosnien-Hercegovina överklagar 0-10

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Då är det bekräftat att Bosnien-Hercegovina överklagar EHF:s beslut om en administrationsmiss som gav 0-10 mot Schweiz.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Handbollskanalen har rapporterat om de kontroversiella turerna kring VM-kvalmötet mellan Bosnien-Hercegovina och Schweiz. Bosnierna vann matchen på planen med 21-15 men de hade en spelare på planen som ej fanns i matchprotokollet så Schweiz lämnade in en protest. Protesten gick igenom och gav 0-10 istället så Schweiz avancerade vidare till VM-playoff.

Nu har Bosnien-Hercegovina lämnat in en överklagan mot beslutet, det meddelar EHF. Nu inleds en process där de ser över de dokument som Bosnien-Hercegovina överlämnat och därefter fattas beslut om 0-10 står kvar eller om matchresultatet ändras igen.

Kritiken har varit hård från den bosniska sidan där förbundskapten Bilal Suman i veckan gick ut och anklagade den ansvarige delegaten för att ha trakterat alkohol på matchdagen. En delegat som har ett nedsvärtat CV under sin domarkarriär med flera anklagelser om mutbrott.

Noterbart är också att matchen spelades den 13 januari, mitt under brinnande EM och Europaspel för damer i EHF-cupen. Matchen har alltså spelats lite sådär i skymundan och kanske inte med de högst ansedda delegaterna inom EHF. Det bosniska förbundet har tidigare vittnat om märkliga omständigheter kring delegat Darko Repenseks agerande.

– Delegaten planerade ett tekniskt möte kl 10.00 på hotellet där han bodde. För det första var det konstigt. Jag frågade honom varför vi inte gjorde det i hallen. Han gav mig ett oförklarligt svar, säger Gordan Muzurovic som är direktör i det bosniska förbundet.

Redan i oktober skickades en bruttolista med 28 spelare in till EHF. På det tekniska mötet överlämnades sedan spelarlistan med 16 spelare från det bosniska lägret till delegaten, hävdar Muzurovic.

– Vår lista levererades till en delegat med 16 namn. Vi gav en lista med spelare med 16 medföljande pass.

Detta styrks också av att det i EHF:s egen liveticker registrerades 16 spelare och däribland Nuic. Se bilden:

Tveksamheterna kring delegatens agerande stannar dock inte där. Muzurovic igen:

– Delegaten kom till hallen mellan 19.05 och 19.10 utan dokument. Han kom utan dokument, ville väl inte ta med eller så visste han att han hade glömt. I varuhuset ”Omega” i Tuzla var vi tvungna att skriva ut en rapport och då utan Nuić. Elva minuter i åtta togs detta protokoll om hand.

EHF lär meddela sitt beslut inom de närmaste veckorna.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here