BOMB: Palicka och Claar missar Norge – lämnade positiva test

Andreas Palicka of Sweden during the 2022 EHF European Handball Championship match between Czech Republic and Sweden on January 17, 2022 in Bratislava. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0373

En svensk superduo missar den avgörande EM-matchen mot Norge. Både Andreas Palicka och Felix Claar har lämnat ett positivt covid-19-test.

Det är ett hårt slag i magen inför ”kvartsfinalen” mot grannarna Norge på tisdag. Från Handbollslandslaget meddelas nämligen att både Andreas Palicka och Felix Claar isoleras efter positiva covid-19-test.

– Tyvärr fick vi det här tråkiga beskedet i morse och det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till Handbollslandslaget.se.

Det innebär också att övriga truppen också är i en läskig balansgång mellan negativt och positivt. Nu krävs nämligen ytterligare tester för att säkerställa att smittspridningen inte pågår på fler håll.

Landslagsledningen har kallat in Jonathan Edvardsson som ersättare för Claar. Om det numerärt plockas in ytterligare någon är ännu inte beslutat.

Det fanns farhågor efter att det tyska laget under förmiddagen meddelat att Patrick Wiencek och Simon Ernst lämnat positiva fall efter matchen mot Sverige. Vi ska väl vara försiktiga att dra en rak linje från det ena laget till det andra och skicka anklagelser som inte finns – men visst är det en oro att möta ett så corona-drabbat tyskt lag.