Blågul dominans på läktarna väntas i Malmö – biljetter finns

Svenska fans i Scandinavium. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sedan det blev klart att den danska invasionen uteblir i huvudrundan i Malmö Arena så öppnar det upp för att svepa in arenan i gult och blått. Och det biljetter finns kvar för den snabbe.

KÖP BILJETT HÄR

Danmark och dess rödvita fans tog över Malmö under gruppspelet med mellan 5 000 – 7 000 biljetter. Men på handbollsplanen klarade inte de regerande världsmästarna av trycket och missade avancemang. Risken är uttåget skadar åskådarantalet i Grupp 2 – men också möjlighet att förvandla Malmö Arena till helt gul och blå.

– Just nu är drygt 50 procent av fredagens biljetter, det vill säga närmare 6 000 biljetter, sålda till svenska fans, säger Krister Bergström, VD för handbolls-EM i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Bortfallet av det danska laget är större sportsligt än kommersiellt då det endast är 2 500 biljetter sålda till danska supportrar på fredag. Vi har tidigare pratat om en dansk invasion till Malmö och runt 5 000 – 7 000 biljetter sålda till danska fans. Men då pratade vi om första rundan.

På fredag kastar Grupp 1 igång i Malmö med Slovenien – Island, följt av Ungern – Norge och sen som efterrätt och huvudrätt – Sverige ställs mot överraskningslaget Portugal kl 20:30. Och har du inte hunnit fixa biljett än så finns möjlighet kvar.

– De svenskar som ännu inte hunnit köpa en biljett, har fortfarande en möjlighet. Idag, på torsdag runt lunchtid, hade vi drygt 700 biljetter kvar att sälja till fredagens matcher. Vår bedömning är att Malmö Arena kommer att bli utsåld, inte bara 17 januari, utan även till de efterföljande matcherna, säger Bergström i pressmeddelandet som skickades ut 11:40 på torsdagsförmiddagen-

KÖP BILJETT HÄR