Bakslag för Sander Sagosen – skadan kräver ny operation

Sander Sagosen. Foto (arkiv): Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

THW Kiels storstjärna och norska landslagets motor lider mer av sin fotskada än vad som först blev känt. En undersökning som nått TV2 Norge visar att Sander Sagosen måste göra ett nytt ingrepp, med följdverkningar långt in på nästa säsong.

Sagosen åkte på en fraktur i vänster fotled och en ledbandsskada i samband med en säsongens sista ligamatcher i zebratröjan.

De första rapporterna efter operationen i juni var positiva. TV2:s uppdatering efter att ha talat med Sagosen själv och landslagets fysioterapeut, Harald Marcussen har andra tongångar.

– Han har kommit hem efter operation, efter en rutinkontroll som görs efter sådana operationer har det visat sig att positionen på vristen inte är optimal. Med kravet på funktionalitet hos en som Sagosen, måste det opereras på nytt, säger Marcussen till TV-kanalen.

– Tungt och otroligt trist så klart. Det var bra att vi gjorde en rutinkoll så vi kunde få besked och göra det som behövs så att vristen blir bra när allt har läkt. Jag är i de bästa händer här i Norge nu, säger Sagosen till TV2 Norge.

Den första prognosen talade om åtta månaders rehabtid. Allt i allt får Kiel åtminstone räkna med en höstsäsong utan den värdefulle niometaren. Norges kampanj mot VM i januari blir en kamp mot klockan för Sagosens del.

Länk: Sagosen må opereres på nytt: – Vondt, trist og leit