Apelgren om VM: ”Visat att vi är en nation att räkna med”

Sverige. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det blev inget svenskt VM-brons efter att Spanien vände och vann matchen. Efter matchen försökte Sveriges assisterande förbundskapten Michael Apelgren sig på att summera VM.
– Vi har visat att vi är en nation att räkna med, säger han till Handbollskanalen.

Efter den första halvleken trodde nog de flesta att Sverige skulle spela hem ett VM-brons. Men Spanien vände på allt i den andra halvleken och vann till slut komfortabelt.

– Vi fick inte till det försvarsmässigt, det var inte tillräckligt bra helt enkelt. Första halvlek var bra anfallsmässigt och kontringsmässigt, även om vi släppte till mycket mål då också. I början av andra bommade vi några fina chanser och blev stressade någon gång efter att de hade bytt försvarsspel. Vi förlorade den andra halvleken med sju mål totalt, säger Michael Apelgren.

För andra matchen i rad hade Sverige enorma problem med motståndarens linjespelare. Så var det mot Frankrike och så var det även mot Spanien.

– Det är väl där vi behöver se om vi på något sätt kan hitta andra metoder. De lyckas komma in i det här goa för dem att när vi är nere skjuter de och gör mål och när vi går upp i mitten rycker de in bakom våra stötande treor. Det är så klart sådana saker vi behöver titta på när mästerskapet är över.

Hur summerar du VM?

– Vi tog oss ändå till semifinal och det är väldigt bra. Vi är en av nationerna som är med där uppe med Spanien, Frankrike och Danmark och det ska vi vara stolta över. Är man topp fyra ska man alltid vara stolt och nöjd – de här nationerna är där nästan varje gång och ibland får någon annan nation klämma sig in. Vi har visat att vi är en nation att räkna med där uppe, säger Michael Apelgren.