Andrésson nämns som tänkbar förbundskapten för Island: ”Smickrande”

Kristján Andrésson. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Island hade inget lyckat VM och kritiken mot förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson har varit massiv hemma på Island. Nu höjs röster för att Kristján Andrésson ska ta över det hedersfyllda uppdraget.
– Det är alltid smickrande, säger Andrésson till Handbollskanalen.

Många såg Island som ett potentiellt medaljlag, men istället slutade VM med ett misslyckande. Förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson har fått bära hundhuvudet hemma på Island, där han fått utstå massiv kritik.

I snacket om vem som ska ta över efter Gudmundsson, som har kontrakt över OS 2024, har bland andra Japans förbundskapten Dagur Sigurdsson nämnts, men även Kristján Andrésson, som numera är sportchef för Eskilstuna Guif och expert på Viasat.

Andrésson var på onsdagen på plats i Tele2 arena för att bidra i Viasats sändning och Handbollskanalen passade då på att prata med den före detta svenska förbundskaptenen om hur snacket går på Island om förbundskaptensjobbet.

– De har pratat om en massa olika förbundskaptener, det har jag hängt med i, säger han medan kollegan Johanna Ahlm filmar honom.

– Det är alltid smickrande att nämnas i de sammanhangen. Jag hade samtal med det isländska förbundet innan Geir Svensson tog över 2016 och jag tog över det svenska landslaget. Men nej, jag trivs väldigt bra på Viaplay, säger han och ler mot Ahlm.

Om frågan kommer från det isländska förbundet, hur ställer du dig till den i så fall?

– Det får bli det klassiska svaret att jag utesluter ingenting och jag stänger inga dörrar. Men vi trivs jättebra i Eskilstuna med livet där. Dessutom har Gudmundsson kontakt med Island över OS och det vill han inte backa ur.