Andrésson hoppas att nya spelare kliver fram

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Om ett par timmar är det dags, Sverige tar emot Kroatien i en utsåld Stiga Sports Arena. Sverige har flera ”nya” spelare i landslaget och i en intervju med Handbollslandslaget.se berättar Sveriges förbundskapten Kristjan Andrésson om sina förhoppningar. 

– Vi har möjlighet den här veckan att låta spelare som har besvär av skador eller som har spelat att återhämta sig lite mer, samtidigt har vi inte så många dagar inför VM-kvalet i sommar, så på så sätt hade jag gärna haft alla med. Vänder man på det finns det inte så många tillfällen att testa spelare som ligger på gränsen eller inte har varit med på så många samlingar. Nu får de chansen att kliva in och visa att de är bättre än de som fått förtroendet tidigare, säger Andrésson till Handbollslandslaget.se.

Av de ”nya” syns bland andra Hampus Jildenbäck, Daniel Pettersson och Markus Olsson. Sverige kommer att möta Kroatien två gånger om och förbundskaptenen har höga förväntningar på matcherna.

– Framför allt måste vi fortsätta att visa den attityd vi gjort i de tidigare landskamperna. Det ska finnas en vilja att försvara målet och springa på kontringar och anfallsmässigt vill jag att vi andvänder hela ytan för att skapa besvärliga situationer för kroaterna. Vi har en målsättning och vilja att vinna, men vi kommer inte att göra slut på någon spelare. Det är viktigt att vi gör bra ifrån oss och då är det viktigt att många är delaktiga, säger han till Handbollslandslaget.se.

Sverige–Kroatien startar 19:15 och sänds på TV10 och Viaplay.

LÄNK: ”Viktigt att många är delaktiga”