Andreas Nilsson ratades av landslaget – är nu tillbaka

Andreas "Stycket" Nilsson. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån

För mindre än ett år sedan ratades Andreas ”Stycket” Nilsson av landslaget. Nu gör han comeback i den blågula-tröjan.

Andreas var given i landslaget i åtta år, men petades när Glenn Solberg tog över som förbundskapten. ”Stycket” var med i bruttotruppen inför VM på hemmaplan förra året, däremot ratades han när den slutliga truppen togs ut.

Men nu är 33-åringen uttagen till landskampen mot Ukraina inför EM, som spelas den 2 november i Stiga Sports Arena.

– Väldigt roligt att vara tillbaka. Jag har spelat många gånger i landslaget, men det kommer bli lite pirrigt, det var ett tag sedan sist, säger Andreas Nilsson till SVT Sport.

– Under de här åren har vi fått bra resultat med linjespelare som gjort det bra, då är det svårt att ändra. Men nu är vi i en annan situation (med Max Darj och Fredric Pettersson borta) och Andreas spelar mycket åt båda hållen i sin klubb. Det är flera saker som gör att vi tror att Andreas kan vara med och lyfta oss framåt, säger Glenn Solberg till SVT Sport.

Andreas Nilsson spelar till vardags i Telekom Veszprem och har varit en stabil pjäs i laget i fler år. Men eftersom ”Stycket” stått utanför i landslagssammanhang ett tag är hans roll i kommande matchen inte helt klar än. Men om han får välja själv spelar han i såväl anfall som försvar.

– Ja det är roligt, då får man ge tillbaka lite också vad man får i anfallet. Jag har börjat spela mer försvar i klubblaget under de senaste två åren, så det får tiden ge med sig hur min roll blir, säger Andreas Nilsson till SVT Sport.

LÄNK: Andreas Nilsson stängde dörren till landslaget – är nu tillbaka: ”Var frustration”