Åker på 30-årsfest i Italien – missar landslagssamlingen

Teemu Tamminen i Cocks. Foto: Aamuposti

Den finske kantstjärnan Teemu Tamminen missar nästa veckas läger med landslaget då han bokat en resa till Italien för 30-årsfest.

Det är i YLE vi kan läsa om den dråpliga situationen där Teemu Tamminen, en av Finlands största handbollsstjärnor, missar nästa veckas läger med landslaget. Han har nämligen bokat en 30-årsresa tillsammans med sin fru till Italien.

Genast har spekulationer dragits igång huruvida detta bara är en planeringsmiss eller om Tamminen stänger dörren för landslaget. Finlands förbundskapten Kaj Kekki till YLE:

– Jag har hört samma rykten men på basis av mejlkorrespondensen jag haft med Tamminen befinner han sig på 30-årsresa i Italien.

– Efter det hörde jag att han slutat i landslaget, men det har han inte meddelat åt mig. Vi fortsätter med Tamminen eller utan Tamminen. Inte påverkar det egentligen oss på något sätt, det finns yttrar på kommande.

Nico Rönnberg är lagkamrat med Tamminen i klubblaget Cocks och säger sig inte ha hört något annat än att det är en planeringsmiss.

– Han är en viktig spelare för mig, vi vet båda exakt hur den andra spelar. Och han är också en jätteviktig spelare för hela landslaget, vilket vi sett i tidigare matcher, säger Rönnberg till YLE.

Tamminen är en skön lirare och en av få som vågat, och lyckats, lobba på Arpad Sterbik:

Finland har fått ett lyft på herrsidan både vad gäller landslaget och klubblag. Cocks spelar EHF Cupen i vinter medan landslaget VM-kvalar mot Luxemburg, Ryssland och Slovakien i vinter. Med full styrka har de faktiskt en liten chans att avancera till play-off och vara närmare VM än någonsin tidigare.

Truppen till läger nästa vecka:

Berglund, Oscar
Broman, Joacim
Forss, Fredrik
Granlund, Max
Granlund, Robin
Gripenberg, Johan
Helander, Benjamin
Hellakoski, Anthony
Kihlstedt, Oscar
Koljonen, Miro
Laitinen, Heikki
Laitinen, Tuomas
Martin, Ian
Montonen, Gusten
Mäkelä, Mikael
Rönnberg, Nico
Stolt, Jan
Sundberg, Richard
Syrjälä, Roni
Voutilainen, Vincent
Westerlund, Theo