2 x Dujshebaev i Spaniens trupp

Talant Dujshebaev. Foto: ZPRP/EHF

Trupperna inför stundande EM-kval är klara. I Spanien kommer gamle storspelaren Talant Dujshebaevs son Daniel Dujshebaev, 19, att göra debut. Det betyder att det blir två stycken Dujshebaevs i spanska landslagets kval – Daniels brorsa Alex, 24, finns redan i truppen.

Så många gånger som ovan trodde man inte att man skulle få skriva Dujshebaev i en ingress, men storstjärnan Talant ynglade av sig all sin talang till sina två söner Alex och Daniel.

I sommar kommer man att få skriva namnet lika många gånger. Då kommer nämligen de tre att koppla samman i polska Kielce, regerande Champions League-mästarna. Talant är tränare för den polska klubben och har sedan tidigare gjort klart med att värva in högernian Alex från Vardar och vänsternian Daniel från Barcelona.

Tills dess får handbollsfans alltså nöja sig med att se båda bröderna tillsammans i det spanska landslaget då Spanien möter Österrike borta den 3 maj och hemma 6 maj.
Alex på högernio har redan gjort ett tjugotal landskamper för Spanien och var med i VM-truppen i januari. För brorsan Daniel, vänsternian, är det alltså debut för landslaget.

Och man kan ju inte låta bli att drömma om hur det hade varit om Talant, mittnia, fortfarande hade varit aktiv. En hel offensiv nio-uppsättning av Dujshebaevs, det hade man också kunnat skriva om några gånger.