VM: Sydkorea visar upp hög nivå och underhållande spel i grupp B

Arkivbild. Koreas Han Na Gwon. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån.

Sydkorea har rört om det i B-gruppens tabell under de första dagarna av VM, minst sagt. Efter två matcher har de fått med sig tre poäng efter en vinst och en oavgjort. Motståndet har regerande världsmästarna Frankrike och Danmark stått för, vilket kanske är den största skrällen av allt. 

Efter två spelade matcher ligger Sydkorea, rankade tia i världen och med 15 av 16 spelare från den inhemska ligan, på en andraplats i den omtalade B-gruppen under damernas VM i Tokyo. Under fredagen skrällvann de mot Frankrike, som har både ett VM-guld och ett EM-guld från de senaste åren i bagaget, med 29-27.

Lördagens match bjöd på ännu en skräll från sydkoreanernas håll, när de spelade 26-26 mot Danmark. Efter en match där första halvlek dominerades av Sydkorea spelmässigt tog danskorna ikapp under den andra. Sydkorea avgjorde matchen i den sista sekunden, men målet blev bortdömt på grund av att en sydkoreansk spelare låg på marken när skottet gick.

Att Danmark var nöjda med det oavgjorde resultatet var tydligt när slutsignalen gick, och de danska spelarna sträckte armarna i en segergest.

Sydkorea har, hittills, visat upp en spel som helt klart drar blickarna till sig. Ett bra målvaktsspel, ett stabilt försvarsspel med offensiva tvåor och ett påhittigt, snabbt och roligt anfallsspel bjuder in till underhållande matcher. Det spel som Sydkorea bjuder på sätter uppenbarligen även käppar i hjulet hos några av de bästa lagen i världen, vilket gör lagets fortsatta spel under VM allt mer spännande.

Tilläggas ska också att Frankrike inte heller fick med sig två poäng under söndagens match mot Brasilien, utan fick nöja sig med oavgjort. Detta placerar de regerande världsmästarna på en fjärdeplats i gruppen.