VM: Norge tog planenlig seger – trots tröga starten

Camilla Herrem. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Hemmaplan och tungt favoritskap. Då gick Norge ut och körde över Grönland med hela 43–11. Detta trots att matchen faktiskt var jämn – till en början.

Norge är ett av tre värdländer under VM och under onsdagskvällen inledde de regerande världsmästarna sin turnering mot den förmodade slagpåsen Grönland.

Med ett sällan skådat favoritskap gick norskorna in på banan, men grönländskorna orsakade en del problem under matchupptakten och mycket berodde på sju mot sex-spelet,

Detta gjorde att Grönland också endast låg under med 6–8 efter tio minuters spel – men därefter bestämde sig Norge för att göra slut på den mikroskopiska dramatik som hade skapats.

I halvtid var ställningen hela 19–7 och efter 60 minuters spel hade hemmanationen sprungit ifrån till 43–11. I det norska laget blev kantspringaren Camilla Herrem målbäst med sina sju mål, samtidigt som storstjärnorna Nora Mörk och Katrine Lunde saknades.

Men avbräcken märktes med andra ord inte nämnvärt och det norska laget är alltjämt storfavoriter till gruppsegern inför övriga gruppspelsmatcher mot Österrike och Sydkorea.

VM 29 november:

Brasilien–Ukraina 35–20 (17–10)

Sydkorea–Österrike 29–30 (12–16)

Norge–Grönland 43–11 (19–7)

Spanien–Kazakstan 34–17 (14–8)