VM-klara Serbien hade avskedsföreställning

Kristina Liscevic. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Serbien tog sig till VM på Turkiets bekostnad efter två stabila segrar. Inför hemmapubliken i Belgrad hade Balkanlandslaget också anledning att tacka av fem kapabla spelare som spelat färdigt nationellt, rapporterar EHF.

Såväl glädjetårar som trista avsked präglade stämningen i spelargruppen och på läktaren. Trots allt gjorde Kristina Liscevic, Jovana Stoiljkovic, Jelena Lavko, Kristina Graovac och Tamara Radojevic sina sista framträdanden för Serbien.

Systrarna Graovac och Radojevic summerar också sin målvakts- och mittniokarriär när de ställer skorna på hyllan efter säsongslut i den ungerska klubben Kisvárda.

Liscevic, Stoiljkovic och Lavko gjorde i storleksordningen 130 landskamper var, inklusive mästerskapsmatcherna 2013 då Serbien vann VM-silver. Liscevics meritlista innehåller proffsspel till exempel i danska, ryska och rumänska ligan medan Stojilkovic haft franska arbetsgivare 2012.

– Det är en speciell känsla att sjunga nationalsången inför en fullsatt hall. Det var samma känsla som när jag sjöng den för första gången. Samtidigt fick jag återblickar från hela min karriär, sade hon till EHF efteråt.

Lavko är fullt igång i Minaur Baia Mare, Rumänien och avrundar blott en del av handbollssatsningen. Efter 315 mål för Serbien tog det emot att ta farväl.

– Jag kommer aldrig att glömma det här. Tillsammans med silvermedaljen 2013 är det ett av de vackraste ögonblicken i min karriär, att få ett sådant stöd vid din sista match, sade Lavko enligt EHF.

Länk: Serbia bid farewell to five big names