VM-genrep mot Rumänien i Eslöv

Dags för de svenska damerna att ladda upp för VM i Danmark som spelas i december. Nu har en sista träningsmatch inför mästerskapet bokats in, mot Rumänien.

Svenska Handbollslandslaget har släppt följande pressmeddelande:

De svenska handbollsdamerna, som tog brons i fjolårets EM-slutspel, möter kvalificerat motstånd inför VM i Danmark i december. Efter Møbelringen Cup i Norge mot Nederländerna, Ryssland och Norge laddar man de sista dagarna i Skåne. Nu står det klart att VM-genrepet spelas mot Rumänien i Eslövshallen onsdagen den 2 december 19.45.

Rumänien har, med ett undantag, varit med i samtliga VM- och EM-slutspel under 2000-talet och kommer liksom Sverige att spela VM i Danmark. Laget gjorde Sverige sällskap på prispallen i EM 2010 – Sverige tog silver och Rumänien brons – och tränas i dag av den tidigare svenske förbundskaptenen Tomas Ryde. VM-platsen säkrades genom att slå ut vicevärldsmästaren Serbien i kvalet i juni.

– Det var viktigt för oss att få möta en stark motståndare som sista förberedelse inför VM. Rumänien är ett riktigt bra lag med många skickliga spelare och vi kommer att få ett bra tecken på var vi står, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Sivertsson kommer under förberedelserna inför och under VM att assisteras av Tomas Westerlund, som har just Eslövshallen som hemmaplan då han är tränare för Team Eslövs IK i damernas elitserie.

Även Tomas Ryde är nöjd över att få en rejäl utmaning inför VM.

 – Det går inte att vila sig in i ett VM, utan det behövs bra motstånd och det blir perfekt för oss att möta Sverige. Det blir en tuff utmaning för oss att ta oss an Sveriges försvarsspel och jag är säker på att det kommer att bli en häftig match att titta på, säger Ryde.

Biljetterna till matchen mot Rumänien släpps den 30 oktober på handboll.ebiljett.nu.

Damlandslagets kommande matcher:
26 november: Nederländerna (Gjøvik, Norge)
28 november: Ryssland (Gjøvik, Norge)
29 november: Norge (Lillehammer, Norge)
2 december: Rumänien (Eslöv)
5 december: Angola (VM, Næestved, Danmark)
6 december: Polen (VM, Næestved, Danmark)
8 december: Nederländerna (VM, Næestved, Danmark)
9 december: Kina (VM, Næestved, Danmark)
11 december: Kuba (VM, Næestved, Danmark)
13–20 december: Slutspel eller placeringsmatcher (Næstved/Herning, Danmark)

Thomas Sivertssons tankar om det pågående träningslägret på Kanarieöarna kan ni läsa här:

Intervju med förbundskaptenen