Tveksamhet om handbolls-EM i Norge

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Frågetecknen kring mästerskapet i december blir allt fler. I Norge funderar statsminister Erna Solberg kring möjligheterna att överhuvudtaget ordna matcher i landet.

– Det är många tecken som tyder på att det kan bli svårt att få till ett protokoll som lyckas när så många människor ska komma och det berör så många människor, säger Solberg till NTB.

Danmark och Norge delar på värdskapet i EM som redan påverkats av den pågående pandemin. Gruppspelet och huvudrundan är redan samlade till två värdstäder (Herning och Trondheim), publikbegränsningar kommer att tas i bruk och samtliga spelare ska genomföra turneringen i en så kallad bubbla med väldigt liten kontakt med omvärlden.

EM är trots allt inte i hamn. Eftersom de norska restriktionerna i coronatider är mer strikta än regelsystemet i Danmark krävs att arrangörerna får dispens från myndigheterna.

Senast på tisdag kommer klart besked via Europeiska Handbollförbundet (EHF) hur det blir med EM i Norge.

På den danska sidan kvarstår hoppet om att EM ska bli av, i två länder.

– Så länge det norska förbundet inte meddelar något annat, tror jag på att de löser uppgiften. Den planen håller jag mig lojal till tills Norge säger något annat, säger danska handbollförbundets ordförande Per Bertelsen till TV2.