Två tuffa matcher i VM-genrepet för Sveriges damer

Göteborg Handboll EM Scandinavium Sverige-Frankrike 19-21 Foto Tommy Holl/ IBL

För tre veckor sedan kvalificerade sig Sverige till VM i Tyskland genom att besegra Makedonien övertygande. Nu står det klart vilket lag som kommer att stå för motståndet i genrepet inför VM – Danmark.

Den 1 december drar VM för damer igång i Tyskland. Innan dess ska Sverige finslipa formen genom att möta Danmark i ett dubbelmöte. Första mötet spelas i Fredrikshamn den 25 november och det andra mötet i Trollhättan den 27 november.
– Det blir perfekt att möta Danmark två gånger inför VM, det är en riktigt vass motståndare som liksom vi hoppas vara med och slåss om semifinalplatserna i VM. Det ska också bli extra kul att spela i Trollhättan, det blir nästan dubbel hemmaplan för mig, säger målvakten Johanna Bundsen.

För Trollhättan och Arena Älvshögsborg blir matchen en stor grej och förberedelserna inför matchen har redan börjat.
– Det gläder oss och vår publik att Arena Älvshögsborg står som värd för ett VM-genrep mellan två så högt rankade nationer inom världshandbollen. Arena Älvshögsborg genomför nu en renovering med nytt golv och nya ändamålsenlig belysning inför den tv-sända landskamper och vi tror på en fullsatt arena, säger Håkan Engström, vd på Arena Älvshögsborg, som tillsammans med Trollhättans stad och KFUM Trollhättan är lokal arrangör.

Biljetter till Sverige VM-genrep kommer till hösten och kan köpas här

25 november
Danmark – Sverige, i Fredrikshamn

27 november
Sverige – Danmark, i Trollhättan