TV-söndag: EM-kval, Handbollsligan, Bundesliga…

Jamina Roberts. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige har tagit sig till Turkiet för den andra matchen i kvalet till EM nästa år. Statistiken säger 1–1 i tidigare möten, å andra sidan var Turkiet inte i närheten av OS i Tokyo.

Mediterranean Games är Turkiets jaktmarker normalt sett, snarare än de prestigefyllda mästerskapen på regelbunden bas. Det rödvita landslaget förlorade två matcher i det avbrutna EM-kvalet förra gången med stora siffror. I VM-playoff tidigare i år hade Ryssland lekstuga och nätade bland annat 45 gånger i returen.

Sverige har gjort ett par förändringar jämfört med Islandsmatchen i torsdags, Johanna Bundsen är tillbaka i truppen medan Linn Blohm avstår bortaresan.

– Turkiet har flera duktiga halvdistansspelare. Det kommer lite inlöp, lite utlöp, lite dutt, lite slungskott, man vet inte alltid vad de kommer med. Det händer väldigt mycket, det är ett duktigt handbollslag som gillar omställningsspel och löpa mycket, så det blir säkerligen en fartfyllt match, säger hon, säger assisterande förbundskaptenen Johanna Wiberg till handbollslandslaget.se.

Handbollsligan når nästan i mål med den sjätte omgången efter tre dueller under eftermiddagen. Lugi HF står sist med noll poäng när trean Ystads IF kommer som derbygäst. HK Malmö och Önnereds HK kan justera lite av tabelläget med slutspelsplats inom räckhåll.

I Bundesliga har toppmötet Füchse Berlin och THW Kiel tidig (14:00) start och kan kombineras med flera andra matchmöjligheter för en fin TV-upplevelse.

Tablån 10 oktober
EM-kval, damer
(17:00) Turkiet–Sverige, direkt i TV 6 och Viaplay
Bundesliga
(14:00) Füchse Berlin–THW Kiel, direkt i V Sport1
(16:00) HSV Hamburg–SG Flensburg-Handewitt
Matcherna sänds i Viaplay
Handbollsligan
(16:00) Lugi–Ystads IF, direkt i Sportkanalen
(16:30) HK Malmö–Önnereds HK
(17:00) HK Aranäs–Eskilstuna Guif
Alla matcher sänds i C More
Damallsvenskan
(14:00) AIK–HK Aranäs, direkt hos Solidsport
Herrallsvenskan
(15:00) HK Varberg–VästeråsIrsta
(16:15) Anderstorps SK–Torslanda HK
(17:00) LIF Lindesberg–Skånela IF
Matcherna sänds hos Solidsport