Tunga beskedet – Gustins korsband är av

Daniela Gustin missar resten av säsongen. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Resultatet av röntgenbilderna på Daniela Gustin knäskada bekräftade det som befarades, att 24-åringens korsband är av. Nu väntar operation och runt nio månaders lång rehabilitering för högersexan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag kände direkt att det var illa och även om vi befarade att det skulle vara korsbandet så hoppades jag in i det sista att MR-undersökningen skulle säga något annat. Tyvärr gjorde den inte det och nu blir det ingen handboll för mig på ett tag, säger den 24-åriga högersexan på Handbollslandslaget.se

Det var i slutskedet av matchen mot Montenegro som Gustin på kontring fick en smäll och landade snett och vred till knäet. Hon fick bäras av planen och det befarades direkt att handla om en korsbandsskada.

Idag har Sveriges högersexa varit inne på magnetröntgen och bilderna bekräftade det värsta. Att 24-åringens korsband är av. Istället kommer Mathilda Lundström att åter skrivas in i truppen.

Operation kan ske först när svullnaden och blödningen försvunnit, något som i regel brukar ta cirka sex veckor. Sedan väntar runt nio månaders rehabilitering, meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

– Det känns extremt tungt, tråkigt och ledsamt, men jag hoppas att jag kan komma starkare ur det här. nu hoppas jag att tjejerna går och slår Frankrike så att jag kan få något att glädjas över, säger Gustin på Handbollslandslaget.se

Tack så mycket för EM-minnena, Daniela Gustin, och vi hoppas på bästa möjliga fortsättning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here