Truppen klar: Här är de 18 svenska spelarna till VM

Olivia Mellegård. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Imorgon flyger det svenska damlandslaget till Spanien inför VM-premiären mot Uzbekistan på fredag. Nu har Tomas Axnér tagit ut den slutgiltiga truppen, vilket innebär att Olivia Mellegård och Daniela de Jong är de två extraspelarna som blivit VM-uttagna.

– Vi valde att hålla de två sista platserna öppna för att efter matcherna och träningarna i Sverige känna av statusen på truppen och se var våra behov är som störst och där har vi landat i att Olivia och Daniela åker med till Spanien, säger Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Till matcherna mot Montenegro var 20 spelare uttagna, men nu har truppen bantats till 18 spelare. Sedan tidigare står det klart att Evelina Källhage ersätter knäskadade Mathilda Lundström i truppen och att av de fyra inkallade extraspelarna var skadade Nina Koppang redan utesluten.

Därmed återstod tre spelare, varav en skulle bort: Olivia Mellegård, Daniela de Jong och Linnea Pettersson. Där har Tomas Axnér nu gjort sitt val och det blir Linnea Pettersson som får åka hem medan de två förstnämnda följer med till Spanien.

– Dialogen med Linnea har hela tiden varit bra, även om det förstås är tråkigt att behöva lämna ett negativt besked. Hon är dock beredd på hemmaplan om någonting skulle hända nere i Spanien och vi har ytterligare spelare i bruttotruppen som kan komma att kallas in vid eventuella skador eller sjukdomar, säger Tomas Axnér.

Här är svenska VM-truppen:

Målvakter:
1. Johanna Bundsen
16. Jessica Ryde
30. Martina Thörn

Vänstersex:
2. Clara Lerby
4. Olivia Mellegård
38. Elin Hansson

Mittsex:
7. Linn Blohm
19. Anna Lagerquist
40. Vilma Matthijs Holmberg

Högersex:
24. Nathalie Hagman
39. Evelina Källhage

Vänsternio:
8. Jamina Roberts
9. Melissa Petrén

Mittnio:
6. Carin Strömberg
42. Jenny Carlson
44. Daniela de Jong

Högernio:
17. Nina Dano
23. Emma Lindqvist