Trist handbollslut – Thea Mørk avslutar spelarkarriären

Thea Mörk, Larvik. Foto: Vegard Wivestad Grött, Bildbyrån

Ett avbrutet EM, mästerskapsdebuten som bara varade ett fåtal minuter blev den sista smällen. Thea Mørk har bestämt sig för att sätta punkt. – Det är väldigt ledsamt men jag känner mig klar. Jag orkar inte mer, säger hon till TV2.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

TV2 Norge får ett samtal med vänstersexan som glatt flera norska och danska klubbar, framförallt Larvik HK och nuvarande Köpenhamn HB med sitt kantkunnande. 

Det blev många fina men också skadeförföljda säsonger, summerat i problem under nästan halva karriärren.

Landslaget kallade äntligen till EM, men 27-åringen fick uppladdningen störd av nya känningar. Hon kom tillbaka till truppen, bara för att kliva av i tårar i sin egen mästerskapspremiär mot Tjeckien.

– Efter den långvariga axelskadan tänkte jag att kommer det mer nu så vet jag inte om jag klarar det. Sen gick det fint och landslaget var en dröm. Jag har njutit oerhört mycket, men då jag gick av planen under EM-matchen i Brest tänkte jag att det inte är meningen att jag ska vara här. Motivationen var borta, säger Mørk till TV 2 när hon tagit beslutet.

– Antingen måste jag kunna nå de bästa eller så är det bara att ge upp. Jag har faktiskt en stoppknapp och tål inte att få ännu en dörr smälld i ansiktet.

Länk: Sjokkbeskjed: Thea Mørk (27) legger opp

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here