Tomas Axnér: ”Vi har gjort det över all förväntan”

Tomas Axnér efter bronsmatchen mot Norge. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

Det var en samlad förbundskapten som fick frågor om förlustmatchen mot Norge. Tomas Axnér var besviken på att Sverige inte hittade de sista krafterna i bronsmatchen, men han väljer också att lyfta fram insatsen i turneringen.

Det blev ett rejält tryck från början och norskorna bjöd aldrig in Sverige i bronsmatchen. Den var avgjord redan efter en kvart och Sverige såg tröttkört ut.

– Det är klart att det finns en besvikelse över att vi inte klarar av att mobilisera det vi har gjort i dom andra matcherna. Min känsla var att vi inte fick träff bakåt och det blev en match som passade Norge extremt bra, där vi egentligen vet exakt vad dom ska göra, men är några procent efter, någon tiondel för sent varje gång vi ska hjälpa varandra. Sedan får dom spela sin tornado-handboll, med sitt snabba spel, och vi orkar inte stå emot. Jag känner att vi tappar motståndskraften mentalt efter en tio-femton minuter i den första halvleken. Sedan blir det en match på Norges premisser och där är dom ruskigt bra, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till Discovery+.

Trots besvikelsen efter den här förlusten kunde han sammanfatta Sveriges insats under OS-turneringen:

– Det är klart att vi ville prestera mycket bättre än vad vi gör idag och än att det står 36–19 på tavlan, det är ju inget snack om den saken. Men på det stora hela och med det mästerskap vi har gjort, så har vi gjort det över all förväntan egentligen, säger han och avslutar med att rikta sig till de svenska TV-tittarna som steg upp tidigt för att se matchen:

– Tack till alla som gick upp i morse, jag hoppas att ni somnade om igen.

Sverige får nu smälta den här resan och sedan blicka fram emot VM som spelas i Spanien 2–19 december.