Tjeckien till kvartsfinal efter superdramatik

Michaela Hrbková, Tjeckien. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Rumänien vann sin grupp efter att man imponerat stort. Tjeckien slutade fyra i Sveriges grupp och därför var Rumänien storfavorit i åttondelsfinalen. Det struntade Tjeckien i – laget är klart för kvartsfinal efter 28–27.

Rumänien var klart bättre än Tjeckien under den första halvleken och gick till halvtidsvila i ledning, 17–14. Största anledningen till det var superstjärnan Cristina Neagu.

I den andra halvleken började Tjeckien att äta in Rumäniens övertag och man kvitterade till 20–20 efter 43 minuter. Vid det läget tog Rumänien time out och började sedan dra ifrån lite igen. Då kändes matchen avgjord, men Tjeckien ville annat.

Manakova satte dit 27–26 på straff, men med 14 sekunder kvar fick Rumänien straff och fram stegade Neagu, som inte gjorde något misstag och 27–27 var ett faktum. Tjeckien tog time out direkt och hade elva sekunder på sig att avgöra. Bollen gick ut till Michaela Hrbková och kantspelaren avgjorde med ett par sekunder kvar.

Superskrällen var ett faktum – Tjeckien är klart för kvartsfinal. Där väntar antingen Holland eller Japan. Vilket lag det blir vet vi senare ikväll.