Tidsbestämt straff till lättad Kim Rasmussen

Kim Rasmussen. Photo: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån.

Ungerns tidigare förbundskapten hamnade i blåsväder efter kraftig och onyanserad domarkritik under VM i december. IHF:s exekutiva kommitté klev då in och stängde av Kim Rasmussen på obestämd tid. Den slutliga domen stannar vid två månaders avstängning.

TV2 Danmark har nyheten som får Rasmussen att pusta ut. Även om två månader utan jobb och bötesbelopp motsvarande 35 000 danska kronor svider en del fruktade han värre. Förbundet är klar med värdering av hans uttalanden under en presskonferens efter Ungerns match mot Rumänien.

– Jag har inte haft en aning om vad de kunde hitta på, eftersom det inte framgår någonstans (i tidigare dom, journ. anm.). Det har varit frustrerande och jag har tänkt mig allt ifrån livstids avstängning till ett varnande pekfinger, säger Rasmussen till TV2.

Han låter meddela att han accepterar domen, med retroaktiv effekt. Avstängningen är redan avtjänad, vilket gör att den erfarne tränaren kan börja leta efter arbetsannonser.

Hans uppdrag i Ungern tog slut i efterdyningarna till 14:e-platsen i VM.

– Jag är otroligt lättad idag. Nu kan jag blicka framåt på allvar och det finns inget hinder med hänsyn till ett nytt jobb, säger Rasmussen till TV2.

Länk: Fyret dansk VM-træner idømt bøde og karantæne