Tekniska felen sänkte Sverige: ”Vi blev stressade”

Sverige deppar. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

För sjätte matchen i rad förlorade Sverige mot Montenegro – den här gången var Sverige chanslöst efter att ha bjudit på mängder av tekniska fel.
– Vi blev stressade, säger Nathalie Hagman till Handbollskanalen.

Sverige jagade revansch mot ett Montenegro som inte besegrats av Sverige på sex år. I Kumamoto-VM för ett år sedan blev det förlust och även i söndagens match blev det torsk. Den här gången var Sverige aldrig ens nära – de tekniska felen under inledningen av matchen förstörde festen.

– Vi blev stressade. De är väldigt bra i försvar och stressade oss. Istället för att vi tog det lugnt kastade vi bort för mycket enkla bollar, säger en som alltid ärlig Nathalie Hagman.

– Jag tycker egentligen att vi löste det problem vi haft tidigare där deras ettor lyfter, men istället hade vi problem med deras offensiv och där brukar vi inte ha problem. Vi släppte in för mycket mål.

Vad kunde ni gjort annorlunda?

– Vi kunde ha smällt på mer i försvaret och framåt hade vi behövt kliva dit mer. Det finns många situationer där vi kan höja oss.

– Samtidigt hade vi tro på att vi skulle kunna komma tillbaka, för det har vi gjort förr. Mot just Montenegro brukar vi bara bättre i andra halvlek eftersom de brukar bli trötta. Men tyvärr räckte det inte den här gången.

Sverige har nu förlorat sex raka matcher mot Montenegro.

– De passar oss inte särskilt bra, det är ju tydligt eftersom vi har förlorat sex raka matcher mot dem. Det är inte så att de brukar vinna guld – vi brukar ju vara på ungefär samma nivå placeringsmässigt. De passar inte oss helt enkelt.

Nu har Sverige bara en match kvar innan EM-äventyret är över för den här gången. Frankrike väntar på tisdag och Hagman vill att Sverige tar med sig något från den matchen.

– Vi behöver göra något av det som vi kan använda oss av senare. Det är trots allt OS-kval i mars, avslutar Nathalie Hagman.