Sverige vände matchen och vann mot Tjeckien!

Ulrika Toft Hansen. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Tjeckien stod för motståndet i kvällens match. Under den första halvleken såg det mörkt ut för Sverige som ett tag låg under med 5 mål. I den andra halvleken skärpte Sverige till sig, de vände matchen och vann med 4 mål!

Förbundskaptenen valde samma startsjua idag som mot Ungern. Johanna Bundsen i mål och Olivia Mellegård, Anna Lagerquist, Emma Fernis, Jamina Roberts, Bella Gulldén, Nathalie Hagman framåt. Bakåt kom Sabina Jacobsen in istället för Emma Fernis eller Jamina Roberts.

Tjeckien startade med att ha ledningen, efter 5 minuter var Sverige ikapp och ställningen var lika. Efter det gick det lite sämre för Sverige som missade en del avslut och fick det tufft bakåt. Tjeckien levererade mål efter mål. Signell tog time-out och efter det såg det ut som att det skulle lossna för Sverige som gjorde 2 mål.

Efter cirka 15 minuter var ställningen 7-12 och det såg mörkt ut för Sverige som slarvade. Många missar framåt resulterade i mål för Tjeckien. Sverige var dessutom mållösa under 7 minuter. Tjeckien fick en utvisning och då passade Sverige på att visa framfötterna. De hann göra 3 mål under utvisningen medan Tjeckien gjorde 1. Sverige lyckades knappa in på Tjeckien och halvtidsresultatet blev 16-18. Tjeckiens Iveta Luzumova gjorde 5 mål under den första halvleken. Ulrika Toft Hansen gjorde en bra första halvlek och gjorde 4 mål.

Sverige startade starkt under den andra halvleken och gjorde 2 snabba mål. Efter cirka 6 minuter vände Sverige matchen och tog upp ledningen för första gången. Johanna Westberg klev fram och gjorde det riktigt bra i början av halvleken. Med ett lite enklare spel framåt så fick Sverige det att funka.

Tjeckien fick det tufft framåt mot det svenska försvaret. Under 6 minuter gjorde Tjeckien inte ett enda mål. Sverige höjde verkligen sin nivå under halvleken och höll en stabil ledning. Tjeckien fick det inte alls att fungera varken framåt eller bakåt. Tiden rann iväg för dem och Sverige tog sin andra vinst i gruppspelet! Slutresultatet blev 36-32.

Grupp B, Sverige–Tjeckien 36–32 (16–18)

Sverige: Johanna Westberg 6, Bella Gulldén 6, Olivia Mellegård 6, Ulrika Toft Hansen 5, Jamina Roberts 4, Hanna Blomstrand 3, Nathalie Hagman 3, Anna Lagerquist 2, Daniela Gustin 1

Tjeckien: Iveta Luzumova 9, Marketa Jerabkova 6, Michaela Hrbkova 4, Petra Adamkova 4,  Helena Rysankova 2, Kamila Kordovska 2, Dominika Zachova 2, Veronika Mala 2, Alena Setelikova 1

Sverige spelar nästa match på torsdag mot Argentina klockan 18.00.

LÄNK: Tabell Grupp B