Sverige toppar sin grupp efter tre omgångar

Sverige leder sin grupp. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Eftermiddagens nagelbitare resulterar i att Sverige fortfarande leder grupp B. Platsen till kvartsfinalen är inte säkrad än, men Sverige har de förväntat svagaste lagen kvar att möta.

Grupp A

Norge och Nederländerna fortsätter att kamma hem storsegrar. Varken Angola eller Montenegro hade något att sätta emot under dagens matcher. Montenegro lyckades hålla jämna steg i en halvlek (13–13), men efter pausen drog norskorna ifrån och kunde vinna med komfortabla 35–23. I det asiatiska derbyt, där precis allt stod på spel, kunde Sydkorea vinna med tre måls marginal, efter att ha varit i ledningen under nästan hela matchen. Segern kan vara avgörande, eftersom inbördes möten går före målskillnad.

Grupp B

Sverige toppar alltjämt tabellen, efter dagens kryss mot Frankrike. Sverige har Ungern och Brasilien kvar och har goda chanser att ta hem gruppsegern. Spanien klättrade upp på en andraplats efter segern mot Brasilien. Ryska olympiska kommittén (ROC) tog en övertygande seger mot ett Ungern som nu ser ut att vara utslaget. Den före detta förbundskaptenen och numera vice ordföranden i det ryska handbollsförbundet, Jevgenij Trefilov, fanns på plats på första raden och ska ha styrt det mesta därifrån, något som också några av spelarna erkände efter matchen. ROC har fortfarande en hyfsad chans att nå kvartsfinalen.

Spanien–Brasilien 27–23 (13–13)

Ungern–Ryska olympiska kommittén 31–38 (17–22)

Sverige–Frankrike 28–28 (16–17)