Sverige tar EM-kvalet till Örebro

Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Den sista matchen i pågående EM-kval kommer att spelas på hemmaplan för svensk del. Nu står det klart att Örebro får stå värd för mötet med Färöarna.

Den 2 eller 3 juni kommer det svenska handbollslandslaget att spela sin sista EM-kvalmatch. Nu är det bestämt att det blir Örebro som får stå som värd för den avslutande kvalmatchen.

– ÖSK Handboll delar vår vision och ambition att handbollen ska vara till för alla och genom det stora samhällsansvar klubben tar med sitt integrationsprojekt ”Handboll för hjärta och gemenskap” visar de att handbollen i Örebro ligger i framkant. Därför känns det både bra och viktigt att ett av världens bästa handbollslag får avsluta EM-kvalet i Örebro och ta avstamp mot kommande säsong, mästerskap och framtiden för svensk handboll, säger handbollslandslagets vd Stefan Lövgren i ett pressmeddelande.

Så här långt i kvalet har Sverige två segrar på lika många matcher, dels mot Makedonien och dels mot Färöarna. Det återstår i skrivande stund fyra matcher av EM-kvalet.

21 mars: Serbien (b, Nis)
24 mars: Serbien (h, Skövde)
30–31 maj: Makedonien (b, spelplats ej klar)
2–3 juni: Färöarna (h, Örebro)