Sverige möter Ryssland – Marie Wall tillbaka i landslaget

Marie Wall. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Den 22 och 23 mars har Sverige bokat in landskamper mot Ryssland. Henrik Signells första trupp efter EM innehåller en handfull förändringar, bland annat är Marie Wall aktuell i blågult igen efter skada.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Det känns svårt att ta på eftersom jag inte spelat någon match än, men det ska bli riktigt kul, säger vänstersexan till handbollslandslaget.se.

Matcherna i Eskilstuna och Norrköping ligger på vägen till VM-playoff mot Slovakien, som Sverige behöver vinna för att nå Japan i december.

I de förberedande landskamperna får landslaget klara sig utan Bella Gulldén som väntar barn. Daniela Gustin står på skadelistan och Sabina Jacobsen står över med ett knä som kräver behandling.

Dessutom är EM-inhopparen Elin Hallagård och Jenny Alm som snart avslutar karriären inaktuella. Loui Sand har lagt ner sin handbollssatsning vilket öppnar truppen för nygamla namn.

Ett av dessa, kantliraren Marie Wall har sin debut i klubblaget Köpenhamn kvar. Efter korsbandsskadan i börjanav maj ifjor är hon inte desto mindre klar för landslagssamling.

Och hon tränar för fullt mot comebackerna.

– Det är skönt att vara igång igen och knät svarar bra. Klubben har en policy att inte friskförklara någon förrän tidigast nio månader efter operationen, så jag har ett par veckor kvar innan jag kan spela match igen, men förhoppningen är att jag ska hinna några matcher innan landslagssamlingen då att jag får in lite matchkänsla, säger Wall till handbollslandslaget.se.

Henrik Signell plockar också in en kvartett med SHE-spelare jämfört med mästerskapet. Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist från H65 Höör, Skurus Alexandra Bjärrenholt och Emma Fernis från Sävehof återvänder till blågult.

Truppen i sin helhet:
Målvakt:
Filippa Idéhn, Brest Bretagne, 105 A-landskamper/2 mål
Johanna Bundsen, Köpenhamn Håndbold, 83/1
Vänstersex:
Olivia Mellegård, IK Sävehof, 43/88
Marie Wall, Köpenhamn Håndbold, 19/18
Mittsex:
Linn Blohm, Köpenhamn Håndbold, 86/198
Anna Lagerquist, Nykøbing Falster HK, 41/63
Sofia Hvenfelt, H65 Höör, 8/9
Högersex:
Emma Fernis, IK Sävehof, 28/39
Mathilda Lundström, Skuru IK, 17/13
Vänsternio:
Jamina Roberts, Randers HK, 147/303
Mikaela Mässing, H65 Höör, 13/30
Mittnio:
Carin Strömberg, Viborg HK, 67/61
Emma Lindqvist, H65 Höör, 2/0
Högernio:
Nathalie Hagman, CSM Bukarest, 136/422
Hanna Blomstrand, Köpenhamn Håndbold, 46/84
Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK, 4/8

Länk: Fem nygamla namn i Signells första trupp för året

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here