Sverige mot Rumänien i Eslöv

Den 2 december, tre dagar innan VM-premiären mot Angola spelas, tar Sverige emot Rumänien i en landskamp i Eslöv. Nu har biljetterna till VM-genrepet släppts.

De svenska handbollsdamerna, som tog brons i fjolårets EM-slutspel, möter kvalificerat motstånd inför VM i Danmark i december. Efter Møbelringen Cup i Norge mot Nederländerna, Ryssland och Norge laddar man de sista dagarna i Skåne. Sista matchen inför VM, likaledes den enda på svensk mark, spelas mot Rumänien i Eslövshallen onsdagen den 2 december 19.45.

I dag har biljetterna släppts på handboll.ebiljett.nu

Rumänien har, med ett undantag, varit med i samtliga VM- och EM-slutspel under 2000-talet och kommer liksom Sverige att spela VM i Danmark. Laget gjorde Sverige sällskap på prispallen i EM 2010 – Sverige tog silver och Rumänien brons – och tränas i dag av den tidigare svenske förbundskaptenen Tomas Ryde. VM-platsen säkrades genom att slå ut vicevärldsmästaren Serbien i kvalet i juni.

Det var viktigt för oss att få möta en stark motståndare som sista förberedelse inför VM. Rumänien är ett riktigt bra lag med många skickliga spelare och vi kommer att få ett bra tecken på var vi står, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Sivertsson kommer under förberedelserna inför och sedan under VM att assisteras av Tomas Westerlund, som har just Eslövshallen som hemmaplan då han är tränare för Team Eslövs IK i damernas elitserie.

Även Tomas Ryde är nöjd över att få en rejäl utmaning inför VM.

Det går inte att vila sig in i ett VM, utan det behövs bra motstånd och det blir perfekt för oss att möta Sverige. Det blir en tuff utmaning för oss att ta oss an Sveriges försvarsspel och jag är säker på att det kommer att bli en häftig match att titta på, säger Ryde.

På tisdag (3 november) presenteras den svenska VM-truppen vid en presskonferens i Halmstad.

Damlandslagets kommande matcher:
26 november: Nederländerna (Gjøvik, Norge)
28 november: Ryssland (Gjøvik, Norge)
29 november: Norge (Lillehammer, Norge)
2 december: Rumänien (Eslöv)
5 december: Angola (VM, Næestved, Danmark)
6 december: Polen (VM, Næestved, Danmark)
8 december: Nederländerna (VM, Næestved, Danmark)
9 december: Kina (VM, Næestved, Danmark)
11 december: Kuba (VM, Næestved, Danmark)
13–20 december: Slutspel eller placeringsmatcher (Næstved/Herning, Danmark)