Sverige krossade Kuba – Hagman 14 mål

Nathalie Hagman. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Sverige vann den sista gruppspelsmatchen i VM 2015 med 49 – 25 mot Kuba.

Förhandssnacket handlade om Sverige kunde jaga ikapp Nederländernas målskillnad. Det visade sig till slut vara en övermäktig uppgift för svenskorna som ändå vann klart med 49 – 25.

I matchinledningen visade Kuba upp ett variationsrikt anfallsspel och hängde med bra första 10 minutrarna. Sedan tvärdog de, konditionen är något de får jobba på till nästa mästerskap. Sverige gick nämligen ifrån till halvtidsvila med ledning 23 – 12.

Den andra halvleken var en karbonkopia (någon född på 90-talet som vet vad det är?) på den första. Kuba kämpade på bra de första tio minutrarna men sedan var det fullt ös för Sverige. Slutresultatet blev 49 – 25 som innebär en andraplats i gruppen och åttondelsfinal mot Danmark.

Mer om åttondelsfinalen kan ni läsa här:

VM: Sverige möter Danmark i åttondelsfinalen!

Nathalie Hagman var KUNG och gjorde hela 14 mål. Isabelle Gulldén gjorde 10 mål men åkte också på en lårkaka som vi hoppas läker ihop till på söndag. Oroväckande rapporter också angående Linnea Torstenson som vilade i den andra halvleken då knät kändes ”konstigt”.

Vi gratulerar Carin Strömberg till debut i VM.

Målskyttar
Sverige
Nathalie Hagman 14, Isabelle Gulldén 10, Linn Blohm 6, Loui Sand 6, Jamina Roberts 6, Johanna Ahlm 3, Emma Hawia-Svensson 2, Anna-Maria Johansson 2, Frida Tegstedt 1, Marie Wall 1

Kuba
Kompletteras senare