Sverige är klara för OS

Players of Sweden. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I fredags förlorade Sverige mot Ungern, men kunde fortfarande säkra en plats i OS om Storbritannien besegrades. Slutsiffrorna talade sitt tydliga språk, 52–8, och därmed är Sverige klara för OS.

Sverige gick in som stora favoriter i matchen mot Storbritannien och det var Johanna Bundsen och Linn Blohm som stod över. Sverige tog direkt ledningen och flera olika spelare noterades i målprotokollet.

Efter dryga kvarten ledde Sverige med 12–2, där Nathalie Hagman svarade för sju av målen. Storbritannien hade svårt att skapa målchanser och Sverige utnyttjade deras misstag för att snabbt kontra. Utmaningen låg inte i motståndet utan snarare i att behålla fokus och inte falla in i britternas tempo. Vid halvtid ledde Sverige med 26–6.

Klasskillnaden mellan Sverige och Storbritannien blev ännu tydligare under den andra halvleken. Kristin Thorleifsdottir och Tyra Axnér fick skjuta ostört och då är det sällan det inte blir mål. Samtidigt kunde Evelina Eriksson stoppa de avslut britterna kom till och Jennifer Johansson var redo att snabbt slå tillbaka och kontra när tillfället gavs. Britterna lyckades enbart göra två mål i den andra halvleken.

Att Sverige skulle vinna matchen var inte direkt någon överraskning och slutsiffrorna skrevs till slut 52–8. Detta innebär att Sverige har säkrat biljetten till sommarens handbollsfest, OS i Paris.

Slutresultat: Sverige–Storbritannien 52–8 (26–6)