Storhamar-tränare blir förbundskapten i Polen?

Foto: http://sportowefakty.wp.pl

Det polska förbundet (ZPRP) lade ut för en månad sedan ut en platsannons. Tjänsten som förbundskapten till damlandslaget skulle tillsättas. Arne Senstad fick jobbet bland 19 sökande.

ZPRP presenterar 50-åringen i ett pressmeddelande. I norsk media uttrycker han samtidigt att vissa detaljer, samtal med familj, arbetsgivare och nuvarande klubb, återstår innan avtalet definitivt kan signeras.

Uppdraget ligger nära nog för norrmannen som sedan 2006 förknippats med Storhamar.

Efter en utflykt till Oppsal (2013-15) återvände tränaren till utmanaren. Storhamar nådde   cupfinal och pressade Vipers Kristiansand i slutspelet i våras.

Spelarkarriären innehöll några säsonger i landslaget, nu verkar Senstad ha nått samma position på ledarsidan.

Kraven i Polen låter inte vänta på sig. Senstad ska tillträda i början av september och ta över för Leszek Krowicki som fick gå efter några magra år resultatmässigt. Uppdraget blir att förbereda Polen för mästerskapen under perioden 2020-24.

– Det är en ära för mig, men framförallt en utmaning med hårt arbete och stort ansvar. Jag försäkrar att jag kommer göra allt för att nå mina mål och bygga ett lag som kan vinna mot de tuffaste motståndarna, säger Senstad i pressutskicket.

Länk: ARNE SENSTAD TRENEREM REPREZENTACJI POLSKI KOBIET