Stolt Spanien efter segern: ”En fantastisk känsla”

Norska spelare deppar i förgrunden medan de spanska spelarna firar. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Spanien är klart för VM-final efter att på ett sensationellt sätt ha besegrat Norge
i semifinalen. Lara Gonzalez Ortega säger så här till Handbollskanalen efter matchen. – Jag är så glad och stolt, det är en fantastisk 
känsla.

Hand upp den som hade trott att Spanien skulle besegra Norge och gå till VM-final. Norge är visserligen skadedrabbat och Spanien startade VM starkt, men Norge har blivit bättre och bättre medan Spanien verkade ha tappat självförtroende och ork i matchen mot Sverige.

Men det var Spaniens match från start till slut, även om det var målmässigt jämnt efter den första halvleken. I den andra var det total dominans från Spanien, som därmed är klart för VM-final.

– Jag är så glad och stolt, det är en fantastisk känsla. Vårt mål när vi kom hit var att ta en plats i OS-kvalet och nu ska jag spela min första VM-final. Det känns fantastiskt bara att tänka på det, säger 27-åringen till Handbollskanalen.

– Nu när vi är i final, varför inte gå för guld. Nederländerna är ett riktigt bra lag, men vi ska kämpa för att ta med guldet hem.

Carlos Viver har uppenbarligen gjort ett riktigt bra jobb som förbundskapten och även han var stolt efter matchen.

– För oss var det inte bara stort att gå till final utan även att besegra ett lag som Norge, som vi har stor respekt för. I natt kommer vi att drömma om att vinna VM-guld, säger han.