SPELARBETYG: Två svenska spelare stack ut i premiärsegern

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Tjeckien i EM-premiären och framförallt var det två svenska spelare som stack ut. Här är Handbollskanalens betyg. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige vann premiärmatchen mot Tjeckien och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Emma Lindqvist
Fick chansen från start på högernio och tackade för förtroendet genom att vara Sveriges bästa spelare. Ett internationellt genombrott för H65 Höör-spelaren som tog hand om Tjeckiens storstjärna Marketa Jerabkova på ett bra sätt och dessutom briljerade i offensiven med flera mål och dessutom vackra framspelningar. Imponerande av Lindqvist!

Linn Blohm
Antingen gör Linn Blohm mål eller får hon straff. Så brukar det vara och så var det även i den här matchen. Tjeckien hade inget motmedel mot en av världens bästa mittsexor. Startade EM precis på samma sätt som hon avslutade VM senast. Klass.

Anna Lagerquist
Åkte, precis som många av hennes lagkamrater, på en tveksam utvisning i första halvlek. Hade stundtals lite problem med Jerabkova men styrde i övrigt det svenska försvarsspelet med den äran.

Jamina Roberts
Roberts fick chansen från start och gjorde det riktigt bra inledningsvis då hon satte fart på anfallsspelet. Fick mindre speltid i andra halvlek.

Nathalie Hagman
Fick ingen bra start på matchen då hon missade läget från en visserligen svag vinkel. Efter det spelade Hagman upp sig och gjorde mål från både kanten och på straff. Viktiga mål när Sverige gick ikapp och förbi.

Carin Strömberg
Spelade inte mycket i första halvlek men var otroligt bra i den andra halvlek. Ordnade utvisning på utvisning och gjorde dessutom flera mål. Imponerande halvlek av lagkaptenen och snudd på en fyra i betyg, ett betyg hon hade fått om hon hade spelat mer i första halvlek. Finaste målet var till 19–18 och efter hennes patenterade kullager.

Bella Gulldén
Viktig i första halvlek då hon var målbäst i det svenska laget. Hade problem bakåt, men briljerade framåt i andra halvlek då hon spelade fram Blohm flera gånger. Fortfarande en världsstjärna.

Jessica Ryde
Fick starta i andra halvlek, men det dröjde nästan tio minuter innan första räddningen kom. Efter det lossnade det för Ryde som var en av matchvinnarna för Sverige. Fin mästerskapsdebut för målvakten.

Filippa Idéhn
Jobbig halvlek för Idéhn som inte fick lika bra hjälp av sitt försvar som Ryde fick i andra. Ändå ett par bra räddningar och Idéhn kommer bara att bli bättre under mästerskapet.

Melissa Petrén
Ingen kanonmatch av Petrén, men likväl ett par snygga mål och framspelningar. Det finns mycket mer att hämta i Petrén!

Emma Rask
Mästerskapsdebut och flera viktiga mål från Rask när Sverige avgjorde matchen.

Kristin Thorleifsdottir
Blandade och gav och fick inte lika mycket speltid som väntat. Men fortfarande en godkänd prestation av Thorleifsdottir som är Sveriges enda naturliga skytt.

Spelade för kort tid för att bedömas

Johanna Forsberg, Mathilda LundströmNina Dano, Elin Hansson