SPELARBETYG: Två spelare stack ut i Sverige

Linn Blohm. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Sverige förlorade mot Frankrike och Handbollskanalen har betygsatt de svenska spelarnas prestationer. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige förlorade mot Frankrike och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Linn Blohm
Blohms bästa match under VM, utan tvekan. Duktig bakåt och otroligt vass och effektiv framåt.

Nathalie Hagman
Åtta mål på tio skott i första halvlek säger det mesta om Hagmans prestation. Fick inte alls lika många lägen i andra halvlek, men presterade även då.

Anna Lagerquist
Otroligt bra första halvlek där hennes aggressivitet bidrog till att Frankrike knappt gjort något mål från deras vänstersida. Precis som resten av laget inte lika bra träff i andra halvlek.

Jamina Roberts
En hel del tekniska fel från vänsternian i den första halvleken, men utan Roberts hade Sverige inte gjort mycket. Sju assist i första, men inga mål. Den andra halvleken var lik den första – Roberts var en få som vågade ta initiativ.

Jenny Carlson
En bra match av Carlson som endast saknade lite skärpa i avsluten för att få en fyra i betyg. Fina passningar och genombrott, men ett par missade avslut för mycket.

Jessica Ryde
Inledde otroligt starkt med mängder av räddningar. Inte lika vass mot slutet av den första halvleken och började på bänken i andra halvlek. Kom in efter tio minuter i andra igen men hade inte mycket hjälp av sitt försvar heller.

Elin Hansson
Startade på vänsterkanten och gjorde Sveriges första mål. Syntes inte mycket efter det.

Olivia Mellegård
Kom in bakåt efter ungefär en kvart och la ner ett stenhårt jobb bakåt.

Emma Lindqvist
Tog inte ett enda avslut i den första halvleken och det var lite väl passivt av Lindqvist. Å andra sidan duktig bakåt där hon hjälpte till att stänga ner Frankrikes vänstersida. Inte alls lyckosam i det offensiva spelet i den andra halvleken heller.

Nina Dano
Fick spela en del på slutet i den första halvleken och gjorde ett par fina mål. Också ett par tekniska fel, men en bra halvlek av högernian. Spelade knappt i andra halvlek.

Carin Strömberg
Lagkaptenen var tillbaka i startsjuan, men syntes inte mycket i den första halvleken bortsett från hennes fina skott på slutsignal som innebar 15–15. I andra stod Sverige för mängder av tekinska fel och där var Strömberg en av de värsta syndarna.

Spelade för kort tid för att bedömas

Evelina Eriksson, Johanna Bundsen, Daniela de Jong, Evelina Källhage, Melissa Petrén