Spelanalys Slovakien – Sverige: Sverige bränner inte det här

Mikaela Mässing. Foto: Bildbyrpn

Nästa stora mästerskap för damernas landslag i handboll är VM, som avgörs i Japan i december 2019. För Sverige återstår ett hinder och det är Slovakien i ett möte över två matcher. Första matchen spelades i Karlskrona i lördags och Sverige var förkrossande överlägset och vann med 33-18. På torsdag väntar retur i Slovakien.

Matchinfo

EM-kval, match 2:2
Torsdag 6/6, kl. 18:00
Slovakien – Sverige

Betting Odds från LeoVegas Sport:

1. 9.00 X. 16.00 2. 1.08

Inbördes möten

2019: Sverige – Slovakien, 33-18
2014: Sverige – Slovakien, 31-22
2013: Sverige – Slovakien, 35-25

Läget i laget, Slovakien

Slovakien är ingen större handbollsnation när det gäller damerna, men det är i alla fall en kurva som pekar åt rätt håll. I EM-kvalet var laget chanslöst i en grupp där Polen och Montenegro toppade och det blev inget mästerskap.

VM-kvalet gick bättre och där blev det seger i en grupp före bland annat Ukraina vilket ledde fram till en avgörande matchserie mot Sverige, i bäst av två, och det måste ses som en stor framgång. Nästa gång det är dags att kvala till ett mästerskap kan det vara dags för Slovakien.

Läget i laget, Sverige

Sverige saknar några viktiga spelare i den här landslagsamlingen. Isabelle Gulldén och Johanna Westberg ska båda bli mammor och Daniella Gustin är långtidsskadad. Ändå är truppen bred och även om världsspelaren Isabelle Gulldén inte går att ersätta finns andra spelare som kan kliva in och göra ett bra jobb. Det är också nyttigt för Sverige på sikt att hitta ett spel som inte bygger på Gulldéns färdigheter.

I lördags saknades hon inte alls och målen spreds ut på elva spelare. Med 33-18 med sig från första matchen ska det till ett mirakel för att Sverige ska missa VM, men alla matcher ska spelas.

Speltips Slovakien – Sverige

Förutsättningarna i dessa kvalmatcher är att resultaten i båda matcherna läggs ihop. Sverige vann alltså hemmamatchen med 33-18 och har 15 plusmål att gå på. För Slovakien är hoppet givetvis ute, men Slovakien är en nation på uppgång och en tävlingsmatch mot Sverige är ett bra tillfälle att utveckla både laget och enskilda spelare.

Man skulle kunna spekulera i att Sverige nöjer sig med att bevaka hem den här matchen, men det tror vi inte. Det är många unga och nya spelare som vill visa upp sig och därför räknar vi med ett Sverige som gasar hela matchen. Då blir det en ny storseger. Vi spelar Sverige med handicap -6,5 mål till 1,89 hos LeoVegas Sport. Vill du jämföra odds på matchen finns det mer odds på nätet att hitta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here