Spänningen stiger i grupp A

Vem hade trott att Danmark skulle åka på rejält med stryk igår (9/12) mot Ungern som förlorat med 17 mål mot Montenegro dagen innan? Annars gick det programenligt dag 4 i grupp A.

Montenegro – Tunisien 37-26 (19-12)

Tunisien hängde överraskande bra med i första halvlek mot de fysiskt starkare Montenegro. Det var inte förrän den sista kvarten i andra som det förväntade rycket kom från en av VMs medaljkandidater.

Mouna Chebbah var klinisk från straffpunkten (5/5). Målvakten Echraf Abdallah visade upp ett brett register och högersexan Amal Hamrouin bjöd på läckerheter. Kanske får vi se en eller båda två i någon europeisk klubb till hösten?

I Montenegro visade högersexan Jovanka Radicevic upp en ruggigt fin form (8 mål) tillsammans med vänsternian Djurdjina Jaukovic (9 mål). Båda två finns i två lag som förväntas ta sig till CLs Final4 (Vardar resp Buducnost).

Serbien – Japan 27-22 (13-12)

Det var Serbiens längre och tyngre spelare som till slut såg till att fixa kvartsfinalplatsen. Men det tog tio minuter in i andra halvlek innan man fick till ett ryck och gjorde fyra raka mål bakom annars välplacerade Sakura Kametani (norskan som till vardags är klubbkamrat med Ulrika Olsson).

Om Sverige vinner grupp B blir Serbien en klurig motståndare med ett riktigt bra kollektiv. I matchen mot Tunisien imponerade ingen av målvakterna och kanske är det lagets akilleshäl?

Ungern – Danmark 29-22 (15-12)

En av gruppspelet skrällar kan den här matchen definitivt räknas till. Danskorna som varit riktigt bra i de tre tidigare matcherna kom aldrig in i kampen. Det var ungersk ledning från start till mål.

De ungerska mästarlagets (Ferencevaros, FTC) Zita Szucsánszki var det stora utropstecknet. Mittnian gjorde massor med mål och luckrade upp Danmarks offensiva försvar med sina assist. Periodvis såg hemmanationen ut som statister.

Den stora hemmapubliken (11 000) blev till slut en belastning när allt låste sig för både spelare och ledare. Analyserna i dansk media har varit både många och delvis tuffa.

I den danska TV-studion spekulerades det om att Danmark och Sverige mycket väl kan mötas i en åttondelsfinal. Läget inför den avslutande omgången är

A1 (Ungern) – B4 (Angola)
A2 (Danmark) – B3 (Polen)
A3 (Ungern) – B2 (Sverige)
A4 (Serbien) – B1 (Nederländerna)

Kvarstående matcher i grupp B
16:15 Ungern – Japan
18:30 Tunisien – Serbien
20:45 Danmark – Montenegro

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here