Signell trivs som förbundskapten på heltid

Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Efter SM-guldet i våras med IK Sävehof slutade Henrik Signell i klubben för att bli förbundskapten på heltid. Efter några månader in på sitt ”nya” jobb är en sak klar – Signell trivs. I en intervju med GP berättar 42–åringen om varför han trivs så bra.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag saknar det där vardagliga av att stå på golvet och nörda ner sig i handboll. Men i det stora hela så trivs jag väldigt bra med det jag gör. Det känns intressant att på sikt kunna påverka svensk handboll och främst då flickhandbollen. Jag bryr mig inte bara om toppen på isberget utan tanken är ju att få fram så många bra spelare som möjligt, säger Henrik Signell till GP.

Nästa mästerskap för Sverige är EM i Frankrike i november-december. Det finns en viss oro kring landslaget då Bella Gulldén lider av skadeproblem.

– Hon är såklart en av de absolut viktigaste spelarna. Kollar man på speltid, mål och hur ofta han är involverad i målen med framspelningar och sådant. Våra chanser att gå långt i EM hade försämrats en hel del om vi varit utan ”Bella”. Det är bara att hoppas att hon läker snabbt och får båda träningar och matcher innan det är dags, säger Signell till GP om sin världsstjärna.

LÄNK: Signell om första tiden som förbundskapten på heltid

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here