Signell nöjd med svenska bredden

Henrik Signell. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Sverige besegrade Argentina med stora siffror och flera spelare som inte fått starta tidigare fick nu chansen och gjorde bra ifrån sig, något som gladde Sveriges förbundskapten Henrik Signell.

ANNONS

– Vi hade 14 målgörare i matchen och det var jätteviktigt för flera spelares självförtroende att få göra bra ifrån sig, säger ”Sigge”.

Filippa Idéhn, Loui Sand, Johanna Westberg, Carin Strömberg och Daniela Gustin fick samtliga starta matchen. De spelarna har gemensamt att de antingen inte fått mycket speltid så här långt under mästerskapet eller att de inte riktigt har hittat formen. I den här matchen gjorde samtliga bra ifrån sig.

– Att de fick känna att de fick vara med och bidra betyder mycket. Ibland har man det tungt men vi har hela tiden litat på de vi har här och de är här för att de är riktigt bra spelare.

– Det stärker både spelarna själva och oss som lag att de förbättrade självförtroendet.

Filippa Idéhn var riktigt bra i matchen, enligt Signell har man haft på känn att en kanoninsats skulle komma från målvakten.

– Filippa har sett bra ut under en längre tid men haft lite oflyt där hon agerat rätt men ändå inte riktigt varit där. Det är jättepositivt att vi nu har två målvakter som visat att de håller hög klass.

Nu väntar Norge i gruppfinal, vad tror du om det?

– De har verkligen imponerat så här långt och kört över allt motstånd. Men även om vi redan är klart för åttondelsfinal har vi ju chansen att vinna gruppen.

– Ska vi vinna krävs det att vi får till en helhet på alla sätt och vis. Alla lagdelar måste ha en bra dag, för ska man slå Norge måste man vara riktigt bra.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here