Signell: ”Inte tillräckligt skarpa i våra passningar”

Henrik Signell. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige fick inte riktigt till anfallsspelet och förlorade matchen främst på att ryskorna fick den dit de ville, det vill säga genom att styra spelet mot mitten.
– Det är klart att vi vill spela brett och det är framförallt viktigt mot Ryssland, men de fick in oss där i gapet, säger Henrik Signell till Handbollskanalen.

Det var aldrig riktigt nära en svensk seger, även om det blev lite halvdramatiskt i den andra halvleken när Sverige gjorde ett ryck.

– Det var en kombination av att Ryssland var väldigt bra och att vi inte gjorde någon toppinsats. Ändå var vi med väldigt länge och uppe i två mål någon gång till och med. Vi gjorde en del bra saker men vi hade ändå problem i anfallsspelet, säger Signell.

Vad var det för problem ni hade?

– De hade väldigt bra tajming i deras inbrytningar, de var väldigt tajta där vi satte in vår attack och ofta fick vi på oss en och en halv eller två spelare. Då hade vi övertag på andra sidan, men där var de väldigt skickliga samtidigt som som vi inte var tillräckligt skarpa i att slå de snabba och distinkta passningarna.

Hur stor skillnad hade det gjort om kantspelarna hade fått in några bollar tidigt så att ni hade fått mer bredd i spelet?

– Det är klart att vi vill spela brett och det är framförallt viktigt mot Ryssland, men de fick in oss där i gapet. Det blev mycket folk på liten yta och på så kort tid blev det svårt att slå de där passningarna.

Nu väntar matcher mot Spanien, Rumänien och Montenegro.

– Vi har ett helt okej läge och det var kanske någonstans det här som ansågs mest logiskt på förhand med två poäng. Även om vi så klart siktade på fyra. Vi har ett okej läge mot tre tuffa motståndare. Det är matcher vi kan vinna allihopa men vi behöver vara bra och förmodligen bättre än vi var idag, avslutar Henrik Signell.