Så fortsätter EM i Frankrike – tiderna för finalhelgen

Filippa Idéhn. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Paris tar över värdskapet när medaljerna ska fördelas. Dessutom spelas en skandinavisk duell om femteplatsen som upptakt till finalhelgen.

Norge vann alla sina tre matcher i mellanrundan. Sverige tog tre av fyra möjliga poäng mot de blivande semifinalisterna men fick också lida för tidigare insatser.

Bästa möjliga EM-avslutning är vad 14-mötet på fredag handlar om, men också förbättrade förutsättningar för att kunna nå kommande mästerskap.

I semifinalerna får Ryssland och Frankrike finna sig i att vara favoriter. Rumänien är försvagat efter den befarade korsbandsskadan på Cristina Neagu. Nederländerna möter den franska publiken med oklar status på vitala anfallspjäsen Nycke Groot.

Fredag 14:00 Match om femte plats, Sverige–Norge
Fredag 17:30 Semifinal Ryssland–Rumänien
Lagen möttes i EM-kvalet och vann var sin match. Rumänien tog hem striden i förra EM, i VM 2015 var Ryssland tre mål bättre.
Fredag 21:00 Semifinal Frankrike–Nederländerna
Ofta utspelar sig jämna och målsnåla matcher mellan grannarna. Så till exempel i Sverige-EM för två år sedan, 18–17 för Nederländerna i gruppspelet. Frankrike vann dubbelt i OS samma år, 24–23 och sedermera 18–14 i semifinalen.

Söndag 14:00 Bronsmatch
Söndag 17:30 Final

Alla matcher sänds i TV3 och Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here