Så fördriver landslaget tid i EM-bubblan: ”Alla mot Alla”

Jamina Roberts. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Iväg på EM under flera veckor och förbud att gå utanför hotellet kan naturligtvis göra vistelsen i Silkeborg lite långtråkig. Tristessen tog Jamina Roberts och Filippa Idéhn hand om genom att skapa landslagets egna ”Alla mot Alla” – en variant på Filip och Fredriks succéprogram. 

– Vi kollar på programmet bägge två och det var redan förra året i Japan som vi satte ihop vår egen tävling. Sen delade jag och Filippa rum i Trollhättan inför EM och då pratade vi ihop oss med ”roliga” gruppen och sa att vi kanske skulle köra en omgång till, säger Jamina Roberts till Handbollskanalen.

I Japan hade firma Roberts/Idéhn uttagning för att få fram deltagarna från VM-truppen. I år var det tolv spelare som ville vara med och tävlingsledarna satte själva ihop lagen.

– Vi satte vad vi trodde skulle bli jämna lag och det blev det. I ena matchen blev det utslagsfråga.

Tävlingen var uppbyggd genom två semifinaler och en final. Finalen stod mellan Johanna Forsberg, Nina Dano och Elin Hansson i det ena laget och Carin Strömberg, Melissa Petrén och Emma Rask i det andra. Strömberg/Petrén/Rask stod som vinnare.

– Jag tycker att vi hade en bred kunskapsbas med Melissa som hade koll på vem som vunnit Idol och Emma var väldigt bra på Sunes sommar, säger Strömberg.

– Och så kan jag lite mer om franska revolutionen eftersom jag är en historienörd med mastersutbildning i historia. Jag är bättre på datum än på Idol om man säger så.

Vad vann ni?

– Eftersom vi har Lidl som sponsor vann vi Lidlchoklad, någon liten sportdryck och en signerad lagbild. Men det viktigaste var att göra ett statement. Och att vi fick skryträttigheter, säger Strömberg med ett skratt.

Alla mot Alla är med andra ord avslutat och Jamina Roberts berättar för Handbollskanalen om hur hon och laget fördriver tid i övrigt.

– Det har ändå gått okej. Vi bor ju i Silkeborg och tränar i Herning och även om att det inte är skitkul att åka buss så tar det ändå 40 minuter enkel resa så där går tid. Därför har det inte varit så farligt – men jag hade å andra sidan lågt ställda förväntningar.

– På min lediga tid har jag försökt göra en scrapbook men det har snarare blivit en crapbook eftersom jag är svindålig på det.

Blir det respass för Sverige i huvudrundan åker spelarna hem till Sverige igen den 16 december. Men de kan också vara iväg nästan en hel vecka efter det om de går vidare i turneringen. För Roberts som har lilla dottern Lou hemma i Sverige är det så klart en speciell tid.

– Det har gått bra, jag har ju fått sova på nätterna (skratt). Hon har det bra hemma med Emil och våra föräldrar, samt Emils syster som hjälper till. Än så länge går det bra, men det är klart att det ska bli mysigt att komma hem, säger Jamina Roberts.

Sverige möter Danmark ikväll med avkast 20:30. Matchen sänds på Viaplay.