Ryska kaptenen Dmitrijeva tar också paus

Daria Dmitrieva under OS-semifinalen mor Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Ännu en rysk spelare meddelar att hon behöver vila från handbollen efter OS. Tidigare har Anna Vjachireva (utsedd till turneringens MVP) meddelat att hon kommer att ta en lång paus. Nu säger den ryska lagkaptenen, Daria Dmitrijeva, att hon också behöver göra det.

Det blev en stökig inledning på OS för det ryska handbollslandslaget (ROC), efter oavgjort mot Brasilien och storförlust mot Sverige i turneringens två första matcher. Kritiken var stor från medierna och det egna förbundet. Men laget samlade sig och vände den negativa trenden, och till slut stod de i finalen mot Frankrike. Det blev till slut en silvermedalj, efter en final där de såg slitna ut.

Efter OS gav de båda systrarna och All star-spelarna, Anna Vjachireva (dessutom utsedd till turneringens mest värdefulla spelare) och Polina Kuznetsova, olika besked om framtiden. Den skadedrabbade 26-åringen Vjachireva meddelade att hon kommer att ta en längre paus, medan Kuznetsova (34) lägger av med landslagshandbollen.

Nu säger den ryska lagkapten, Daria Dmitrijeva, att hon också behöver en paus.

– Jag behöver bara ta en paus och hoppas att alla kommer att förstå mig, säger hon till den ryska sportkanalen Match-TV, enligt den ryska nyhetsbyrån TASS.

– Beslutet är kopplat till min känslomässiga utmattning. Jag har också varit påverkad av mina tidigare skador, säger hon.

Länk: 

Russia’s top female handball player Dmitriyeva plans career pause upon return from Tokyo