Röster om Sveriges chans till semi: ”Intressant läge”

Sverige. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Hoppet lever för Sverige att nå semifinal – men det kommer att bli tufft. Jamina Roberts, Mikaela Mässing och Henrik Signell pratar om sina tankar inför det som komma skall.

Sverige vann mot Rumänien och gick då samtidigt från att vara 18 mål bakom Spanien till att vara sex mål bakom. Ryssland måste vinna mot Spanien och Sverige måste vinna mot Montenegro – efter det handlar det om en del detaljer beroende på hur mycket Ryssland vinner med i morgondagens första match.

– På ett sätt är det kanske bra att Spanien besegrade Japan, då har Ryssland något att spela för i sista matchen. Vi vet annars hur Ryssland kan bli. Nu har vi gett oss själva bra förutsättningar i och med segern, säger Jamina Roberts till Handbollskanalen.

Mikaela Mässing var inne på ett liknande spår som Roberts.

– Vi får fokusera på vad vi kan göra, men vi vill ta revansch mot Montenegro efter förlusten under EM, säger hon.

Henrik Signell var samlad efter matchen och verkade onekligen se fram emot morgondagens avgörande kamp mot Montenegro.

– Vi har fortfarande chansen, det är ett intressant läge och väldigt stimulerande att spela om en semifinalplats. Vi behöver ha hjälp och Spanien har lite mer motivation än Ryssland eftersom Ryssland är klart för semifinal. Plus att vi får en väldigt tuff match mot ett Montenegro som drömmer något så fruktansvärt om att vara med i OS, säger Signell, som minst sagt var nöjd med sina spelares prestation mot Rumänien.

– En topprestation, vår överlägset bästa match. Riktigt nöjd är jag.